83-годишен на съд за блудство с малолетни, бащата и майката на децата го улеснявали

83-годишен на съд за блудство с малолетни, бащата и майката на децата го улеснявали

Криминално

България / Криминално 95 Views 0

83-годишният С.С. е предаден на съд за блудство с малолетни, представляващо особено тежък случай, бащата и майката на пострадалите деца също са с повдигнати обвинения, защото умишлено улеснавали престъплението на стареца, съобщиха от прокуратурата в Благоевград. 

Обвиняемият Е.Ч. има пет деца. Тяхната майка не полагала грижи за тях и те били отглеждани от него, а през определени периоди били настанявани в професионални приемни семейства. Двете му малолетни дъщери са диагностицирани със специфични разстройства и умерена умствена изостаналост. По отношение на момичетата били извършвани многократни проверки от отдел „Закрила на детето“, при които били констатирани конкретни проблеми.

Към 2020 г. мъжът живеел на семейни начала с Д.Ч. Чест гост в дома им бил пенсионерът С.С. По време на едно от посещенията си той поискал от тях да го допускат в стаята на децата за извършване на блудствени действия без съвкупление с малолетните дъщери на Е.Ч. За да ги мотивира им обещал всеки път да дава суми от по 10 – 20 лева.

След получаване на съгласието им, в периода от м. декември 2020 г. до м. май 2021 г., С.С. системно извършвал блудствени действия с двете момичета. При тръгване от дома им оставял пари на обвиняемите Е.Ч. и Д.Ч.

Децата казвали за действията на възрастния мъж на баща си и Д.Ч., но двамата възрастни нищо не предприемали, тъй като това се извършвало с тяхно знание и съгласие.

На 5 май миналата година в дирекция „Социално подпомагане“ бил депозиран сигнал, касаещ едно от пострадалите момичета. След извършена проверка детето спешно било настанено в професионално приемно семейство. Събрани били данни за извършени блудствени действия и спрямо малолетната й сестра.

В хода на разследването са били извършени съдебно псиахитрично-психологични експертизи на жертвите на престъплението – момичетата на 12 години и 9 години. Вещите лица са заключили, че децата са били обект на повтаряща се многократно сексуална злоупотреба, което се е отразило на поведението им. Налице са симптоми на преживяна от тях психотравма. Пострадалите не са могли да предвидят последиците от извършваните спрямо тях деяния, поради възрастовата незрялост и установения интелектуален дефицит.

Предстои делото да продължи в съда.

Comments