Четвъртото събитие на ТД Приста по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“ ще се състои на 1-ви август

Четвъртото събитие на ТД Приста по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“ ще се състои на 1-ви август

Русе

Регионални новини / Русе 135 Views 0

Време за прочитане: 2 мин.

Четвъртото поредно събитие на ТД Приста по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“ ще се състои на 1-ви август (неделя).

Проектът е насочен към семейния приключенски туризъм и включва познавателни и практически игрови занимания на брега на р. Дунав, за семейства с деца на 7+години.

Чрез проекта участниците преживяват основни моменти от ежедневието на древните хора:
– миграции по вода (плаване с лодки от Пиргово до х. Приста),
– намиране на подслон и защита (събитието е пред пещера или подходящо за бивак място, избрано от организаторите),
– набавяне на прехрана – лов и риболов (стрелба с копие и лък по мишени),
– приготвяне на храна с „придобитите“ хранителни суровини (палене на огън без кибрит и печене на жар на шишчета, приготвени от участниците)
– допир до духовния свят на хората от онази епоха (рисуване по „стените“ на пещера и моделиране на глинени съдове и фигурки).

Накрая – похапване на приготвената храна, почистване на района и отпътуване към цивилизацията.
Условия за участие:

Ще могат да участват всички желаещи, които са се записали предварително в канцеларията на ТД Приста, във ФБ или по телефона. Таксата за участие е 20 лв. на възрастен. За втори възрастен 10 лв, а за децата е безплатно. При записването са необходими по две имена на участниците, а за децата и на колко години са. Не могат да участват деца без пълнолетен придружител.

Максималният брой участници, деца и възрастни, е 20 човека.

До края на лятото ще има още няколко такива приключения. Моля, следете публикациите в групата.
За безопасността и успешното провеждане на събитието ще се грижат инструктори и водачи от ТД Приста.
Проектът „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“ се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, като част от конкурса„Туризъм по Дунав“.

За повече инфо във ФБ на лични или на тел: 0888221234, Сашо Попов

Материалът Четвъртото събитие на ТД Приста по проекта „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“ ще се състои на 1-ви август е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments