Държат Джокович изолиран в център за настаняване на мигранти

Държат Джокович изолиран в център за настаняване на мигранти

Тенис

Спорт / Тенис 130 Views 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще остане поне още 72 часа в хотел в Мелбърн преди следващото изслушване по анулирането на визита му и забраната да влезе в Австралия. Изслушването е насрочено за понеделник.

Джокович е изолиран в хотел в Карлтън, квартал на Мелбърн, на около 5 километра северно от "Мелбърн Парк".

Представителите на сръбската тенис звезда и Министерството на имиграцията постигнаха съгласие, че до изслушването пред Федералния съд в понеделник няма да бъдат предприети действия по депортирането на 20-кратния шампион от Големия шлем.

По-рано съдия Антъни Кели попита адвокатите кога започва Откритото първенство на Австралия и за кога е насрочен първият мач на деветкратния шампион там. Кели заяви, че приема Новак Джокович да даде показания дистанционно. Той предупреди, че няма да се повлияе от предпочитанията на "Тенис Австралия" казусът да бъде разрешен до вторник.

"Ако мога да се изразя по този начин, с необходимото уважение, в случая не опашката ще размахва кучето", коментира съдия Антъни Кели.

Представителят на Новак Джокович Ник Ууд заяви, че е готов да обсъди с властите сложната ситуация на своя клиент, отбелязвайки, че решаването на проблема с визата е от ключово значение.

"Към момента, ако анулирането на визата е законно, това е непреодолима пречка пред г-н Джокович да се състезава на турнира", каза Ууд.

През миналия февруари преди участието си надпреварата от Големия шлем през 2021-а, Новак Джокович премина задължителната карантина в луксозен хотел в Аделаида и имаше възможност да тренира по време на периода на изолация.

Сега 34-годишният тенисист е задържан в хотел, използван за настаняване на мигранти, в северната част на Мелбърн.

Привърженици на сърбина се събраха пред хотела заедно със защитници на правата на имигрантите.

Comments