Ицо Хазарта: ДПС имат депутат, който е охранител на Пеевски

Ицо Хазарта: ДПС имат депутат, който е охранител на Пеевски

Русе

Регионални новини / Русе 34 Views 0

“Повечето от приятелите ми знаят истинската цена, която ще трябва да платя, но ме подкрепят. Имах колебания дали да приема да вляза в политиката, но си дадох сметка, че ако откажа ще съжалявам цял живот”, каза пред Нова Ицо Хазарта след първия си концерт като депутат.

Христо Петров обясни, че поставя образованието на първо място сред приоритетите си. “Нищо друго няма значение и всички преговори и мисли относно правосъдие, енергетика и други сектори са напълно безсмислени ако не осъзнаем, че трябва да инвестираме най-много и на първо място в образованието”.

Той сподели, че е имал предложения да стане част от изпълнителната власт, но познава възможностите си и не мисли, че би бил полезен на такава позиция в момента. “Не бих станал министър на културата, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините би ми помогнало да съм полезен в тази сфера,” каза Петров.

“Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират. ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато г-н Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата – той отново отива с него. Това е депутат с депутатска заплата, сложен на избираемо място, който ще гласува закони, но всъщност е охранител”, каза новоизбраният депутат.

Рапърът описа чувството да бъде депутат като особено. “В този стол седях два часа и малко преждевременно описвам чувството,” каза той. “Голяма отговорност е, защото хората, които гласуват за теб ти казват “искаме ти да ни представляваш”.

Впечатлението му от първия работен ден на 47-то Народно събрание е фокусирано върху поведението на една парламентарна група. “Докато президентът изнасяше своята реч те си приказваха, говореха по телефона, а един даже търсеше нещо в носа си. Народните представители си представяш, че са на някакво високо ниво и няма как да очакваш, че когато то е такова, тези надолу ще са по-различни.”

“Странно е, че човек като мен, известен с песни, с цинизми, да знае, че това е президентът – дали го харесваш или не няма значение, има някакво ниво на уважение, което трябва да покажеш,” каза Петров.

На въпрос защо е приел поканата на Кирил Петков и Асен Василев, Христо Петров отговаря, че досега не е виждал такива хора в политиката. “Вярвам им, смятам, че са способни да направят големи промени,” казва той. За изборната си победа над Бойко Борисов и Корнелия Нинова той казва, че му е станало “много готино”. “Не мога да го скрия, но истинското удоволствие ще дойде ако успея да свърша нещо полезно.”

Материалът Ицо Хазарта: ДПС имат депутат, който е охранител на Пеевски е публикуван за пръв път на Ruse news - Новини от Русе и региона.

Comments