Над 1 500 тона отпадъци от близо 60 нерегламентирани сметища премахна ОП „Паркстрой – Русе“ за 10 месеца

Над 1 500 тона отпадъци от близо 60 нерегламентирани сметища премахна ОП „Паркстрой – Русе“ за 10 месеца

Русе

Регионални новини / Русе 19 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Извършват се дейности по премахване на нерегламентирани (незаконни) сметища и замърсени терени с битови, строителни и растителни отпадъци. За периода са премахнати 60 сметища с различна големина на територията на град Русе и са изнесени на общинското депо 1 572,100 тона отпадъци на 451 курса с автотранспорт. Машинно  товарени отпадъци –  342 машиночаса с багер. Това показват данните на ОП „Паркстрой – Русе“.

От месец април започна хигиенизирането на ул. „Александровска“, пл. „Свобода“, Кръгово на полицията, в по-късен етап и Парк на Младежта, Парк на Възрожденците и бул. „Трети март“. Извършено е и метене на селата в община Русе и почистване на паркинги в междублокови пространства.

  • Машинно метене– 695,20 машиночаса, ръчнометене – 795 работни дни.
  • Ръчно почистване на автобусни спирки, подлези и надлези – 293 работни дни.
  • Транспорт на хора – 89 курса.
  • Транспорт на отпадъци на депо – 13 курса –13,360 тона.

От началото на месец юли започна машинно миене на улиците в града с препарат за дезинфекция и вода от общинските кладенци на многократно по-ниска цена. За период от две седмици бяха измити основните улици и булеварди в град Русе – бул.“Трети март“, ул. Юндола, бул. Придунавси, бул. „Липник“ , бул. „Скобелев“, ул. „Плиска“, ул. „Доростол“, ул. „Съединение“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Борисова“, ул. „Николаевски“, ул. „Васил Левски“, бул. „Гоце Делчев“, ул. „Н.Вапцаров“, ул. „Даме Груев“, бул.“Христо Ботев“, ул. „Д. Икономов“, ул. „Тулча“, ул. „П. Д. Петков“, ул. „В. Станиславов“, ул. „Мальовица“, ул. „Ген. Кутузов“.

Материалът Над 1 500 тона отпадъци от близо 60 нерегламентирани сметища премахна ОП „Паркстрой – Русе“ за 10 месеца е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments