Нов паркинг ще бъде обособен около блоковете 131 и 133 от 15 април

Нов паркинг ще бъде обособен около блоковете 131 и 133 от 15 април

Русе

Регионални новини / Русе 40 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Предстои благоустрояване на жилищни блокове 131 и 133, които се намират на ул. „Юндола“ в ж. к. „Здравец“. Първият етап бе изпълнен миналата година, а сега предстои и втори етап. Терените, предмет на благоустрояване са собственост на Община Русе. Към момента на разработката на инвестиционния проект срещу жил. блок 77 и пред жилищни блокове 131 и 133 са обособени места за паркиране с нетрайна пътна настилка. Паркира се и върху зелени площи, с подход от ул. „Юндола“, което създава неудобство за живущите. Пред жилищни блокове 131 и 133 има свободна неблагоустроена площ, използвана за паркиране. Предвид изложеното е необходимо благоустрояване на тези площи чрез осигуряване на места за паркиране и подходящи подходи с максимално запазване на съществуващите ценни дървесни видове по терена.& &

За благоустрояване на визирания по-горе район е възложен и изработен технически инвестиционен проект. С проектът се предвижда освен благоустрояването му, но и осигуряване на места за паркиране на автомобили на живущите в района. Елементи на проектната документация са: благоустрояване на района, чрез изграждане на паркинг, в т.ч. отводняването му, изграждане на пешеходни алеи и осветление на района.

Проектното решение предвижда изграждането на два отделно обособени паркинга (I етап – Северна част и& II етап – Южна част), с подход от към ул. „Юндола“. Тези подходи ще обслужват и изградените големи гаражни групи от готови клетки под „високото напрежение“.& &

Община Русе отделя 144 хил. лева без ДДС.

Подготвени са документи за откриване на строителна площадка и на 15 април ще започнат дейностите по благоустрояване на бл. 131 и бл. 133 в кв. „Здравец‘, ул. „Юндола“.

сн. Гугъл Карти

Материалът Нов паркинг ще бъде обособен около блоковете 131 и 133 от 15 април е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments