Полицаи са установили извършителите на 2 кражби в Русе

Полицаи са установили извършителите на 2 кражби в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 14 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Служители на Първо РУ са установили извършителите на две кражби.


На 18 февруари в Първо РУ е постъпил сигнал за извършена кражба от автомобил, оставен незаключен на паркинг на ул. Симеон Велики в Русе. Според потърпевшия това е станало същия ден около 11 часа, докато той е отсъствал за кратко от колата, а когато се е върнал е установил, че от купето липсва кожена му чанта с документи и сума от около 70 лева, мобилен телефон „Айфон“ и дебитни карти. Впоследствие е разбрал, че от дебитните карти са извършвани транзакции – успешни и неуспешни. Заявената щета е за около 400 лева.  Сигналът е регистриран в полицията и по него е започнала работа, в хода на образувана преписка. В резултат на реализираните оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Първо РУ са установили като автори на престъпленията  – мъж на 28 г. и жена на 30 г. Работата по случая продължава.


На 21 февруари в Първо РУ е прието заявление за извършена кражба от етажна площадка на адрес на ул. Хан Омуртаг в Русе. Обект на посегателството станала електрическа триколка на стойност 1200 лева. Случаят е регистриран в Първо РУ и по него е започнала работа от служителите на криминалния сектор в районното управление. В резултат на проведените от тях оперативно-издирвателни мероприятия е заловен извършителят на кражбата. Оказало се е, че това е мъж от Русе на 31 г.

Материалът Полицаи са установили извършителите на 2 кражби в Русе е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments